Wysłany: 2007-10-12, 16:56 Precision Plus z końcówką Fast-Flow Push Valve
Numer 1 dla profesjonalistów, można kupować inne reduktory ale jeżeli ktoś nie posiada Dual Sizer i narazie nie planuje go kupić powinien ekipy dekoratorskie wyposażyć właśnie w ten reduktor.
Precision Plus umożliwia automatyczne nadmuchanie balonów foliowych do odpowiedniego ciśnienia i wielkości. Eliminuje pękanie balonów podczas dmuchania i zapewnia maksymalny czas utrzymania w balonie ciśnienia. Wyloty napełniające balony foliowe są skierowane w dół, by zagwarantować szybkie jednoręczne napełnianie foliowych balonów zaworowych.
Wylot napełniania balonów gumowych jest dostępny z Fast-Flow Push Valve (przyciskowym zaworem szybkiego przepływu) w celu ręcznego napełniania balonów gumowych. Nowy wylot do napełniania balonów gumowych posiada dodatkową końcówkę do napełniania 5" balonów i mniejszych.
- miernik ciśnienia kontroluje poziom helu w butli gazowej i pozwala użytkownikowi przewidzieć ile balonów może napełnić
- Fast-Flow Push Valve (przyciskowy zawór szybkiego przepływu) posiada zwężającą się końcówkę w celu łatwego dopasowania do wszystkich wielkości gumowych balonów
- łatwo dołączany do butli gazowej bez potrzeby stosowania narzędzi
- Disc Tyer Post pozwala użytkownikowi na szybkie wiązanie balonów i jednocześne dołączanie wstążki. Efektywny obcinak wstążek CONWIN został zaprojektowany ze szczególnym uwzględnieniem bezpieczeństwa. Cały element jest odkręcany w celu łatwej dezinstalacji.
Wysłany: 2008-11-04, 15:09
Cześć,
Mam ten reduktor od kilku miesięcy i trochę nadmuchałam balonów i zawsze było ok. Teraz przywiozłam nowe butle i masakra. Mimo dobrze dokręconego reduktora hel uchodzi. Nie wiem co się stało. Reduktor nie pasuje do żadnej butli.
Może ktoś miał podobny problem i mi pomoże.
Wysłany: 2008-11-04, 16:06
musisz sprawdzić czy nie uszkodziłaś uszczelki (okrągła czarna gumowa) czasami można ją zgubić wtedy nie da się szczelnie dokręcić reduktora.
Jeżeli ją zgubiłas można ją dokupić w sklepach z osprzętem do gazów.
Jeżeli to nie to należało by sprawdzić czy butle nie są trefne
Potawierdzam to co powiedział Prezes , Anna sprawdź czy w reduktorze jest uszczelka nam tak się ostatnio stało i dmuchałam balony prosto z butli masakra naszczęście było mało tyko 25 , aż pewnego dnia po dekoracji zanalazłam w skrzynce z narzędziami dziwne kółeczko i pomysłowy Dobromir zadziałał w główce : reduktor + tajemnicze kółeczko BINGO A już miałam wykląć faceta w gazach ze nam biednym kobietkom trefną butle wcisnał
Panie Prezesie - a czy do każdej informacji o opisywanym sprzęcie można dołączać zdjęcia...? to pomoże wielu osobom, bo pewnie nie każdy chce lub może sprawdzić symbole w katalogach czy na stronach www.
to taka sugestia średniozaawansowanego dekoratora, który łapie co nieco w balonach ale nie uczy się na pamięć nazw i symboli sprzętu który można zakupić, lub który się pewnie ma w swoim warsztacie..:)
Wysłany: 2008-11-05, 15:06
myślę że to bardzo trafiona sugestia za parę dni dołączę zdjęcia sprzętów i następne opisywać będziemy ze zdjęciami
pozdrawiam Cię Radku do zobaczenia na spotkaniu
chcialam sie zapytac o reduktor do balonow foliowych czy sa jakies tansze dopiero zaczynam chodzi mi tylko o foliowe czy np bedzie pasowal zwykly reduktor do helu i dokupic do niego koncowke?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum