forum dekoratorskie
balonalia.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Precision Plus z końcówką Fast-Flow Push Valve
Autor Wiadomość
Prezes 
Prezes

Wysłany: 2007-10-12, 16:56   Precision Plus z końcówką Fast-Flow Push Valve

Numer 1 dla profesjonalistów, można kupować inne reduktory ale jeżeli ktoś nie posiada Dual Sizer i narazie nie planuje go kupić powinien ekipy dekoratorskie wyposażyć właśnie w ten reduktor.
Precision Plus umożliwia automatyczne nadmuchanie balonów foliowych do odpowiedniego ciśnienia i wielkości. Eliminuje pękanie balonów podczas dmuchania i zapewnia maksymalny czas utrzymania w balonie ciśnienia. Wyloty napełniające balony foliowe są skierowane w dół, by zagwarantować szybkie jednoręczne napełnianie foliowych balonów zaworowych.
Wylot napełniania balonów gumowych jest dostępny z Fast-Flow Push Valve (przyciskowym zaworem szybkiego przepływu) w celu ręcznego napełniania balonów gumowych. Nowy wylot do napełniania balonów gumowych posiada dodatkową końcówkę do napełniania 5" balonów i mniejszych.

- miernik ciśnienia kontroluje poziom helu w butli gazowej i pozwala użytkownikowi przewidzieć ile balonów może napełnić

- Fast-Flow Push Valve (przyciskowy zawór szybkiego przepływu) posiada zwężającą się końcówkę w celu łatwego dopasowania do wszystkich wielkości gumowych balonów

- łatwo dołączany do butli gazowej bez potrzeby stosowania narzędzi

- Disc Tyer Post pozwala użytkownikowi na szybkie wiązanie balonów i jednocześne dołączanie wstążki. Efektywny obcinak wstążek CONWIN został zaprojektowany ze szczególnym uwzględnieniem bezpieczeństwa. Cały element jest odkręcany w celu łatwej dezinstalacji.

Anna 
Chryzantema

Wysłany: 2008-11-04, 15:09   

Cześć,

Mam ten reduktor od kilku miesięcy i trochę nadmuchałam balonów i zawsze było ok. Teraz przywiozłam nowe butle i masakra. Mimo dobrze dokręconego reduktora hel uchodzi. Nie wiem co się stało. Reduktor nie pasuje do żadnej butli.
Może ktoś miał podobny problem :?: i mi pomoże.

Pozdrawiam,
Anna

Prezes 
Prezes

Wysłany: 2008-11-04, 16:06   

musisz sprawdzić czy nie uszkodziłaś uszczelki (okrągła czarna gumowa) czasami można ją zgubić wtedy nie da się szczelnie dokręcić reduktora.
Jeżeli ją zgubiłas można ją dokupić w sklepach z osprzętem do gazów.
Jeżeli to nie to należało by sprawdzić czy butle nie są trefne :-(

Neska 

Wysłany: 2008-11-04, 20:37   

Potawierdzam to co powiedział Prezes , Anna sprawdź czy w reduktorze jest uszczelka nam tak się ostatnio stało i dmuchałam balony prosto z butli masakra :evil: naszczęście było mało tyko 25 , aż pewnego dnia po dekoracji zanalazłam w skrzynce z narzędziami dziwne kółeczko i pomysłowy Dobromir :mrgreen: zadziałał w główce : reduktor + tajemnicze kółeczko BINGO A już miałam wykląć faceta w gazach ze nam biednym kobietkom trefną butle wcisnał

Prezes 
Prezes

Wysłany: 2008-11-04, 22:03   

W awaryjnych sytuacjach możecie użyć końcówki od balona lateksowego ;-) trzeba ją okręcić dwa razy jak gumkę na włosach i uszczelka awaryjna gotowa :lol:

Anna 
Chryzantema

Wysłany: 2008-11-05, 09:24   

Wielkie dzięki. Faktycznie zawiniła uszczelka, czyli jej brak.

Pozdrawiam,
Anna

agaras 
Agata i Radek

Wysłany: 2008-11-05, 11:43   

Panie Prezesie - a czy do każdej informacji o opisywanym sprzęcie można dołączać zdjęcia...? to pomoże wielu osobom, bo pewnie nie każdy chce lub może sprawdzić symbole w katalogach czy na stronach www.

to taka sugestia średniozaawansowanego dekoratora, który łapie co nieco w balonach ale nie uczy się na pamięć nazw i symboli sprzętu który można zakupić, lub który się pewnie ma w swoim warsztacie..:)

Prezes 
Prezes

Wysłany: 2008-11-05, 15:06   

myślę że to bardzo trafiona sugestia za parę dni dołączę zdjęcia sprzętów i następne opisywać będziemy ze zdjęciami
pozdrawiam Cię Radku do zobaczenia na spotkaniu ;-)

agaras 
Agata i Radek

Wysłany: 2008-11-06, 01:03   

ja to czasem jak palnę to i co niektórym się spodoba...:)

ha ha ha

p.s.
nie żebym był skromny czy jakoś tam... :oops:

kasiamisia

Wysłany: 2010-04-25, 08:35   

chcialam sie zapytac o reduktor do balonow foliowych czy sa jakies tansze dopiero zaczynam chodzi mi tylko o foliowe czy np bedzie pasowal zwykly reduktor do helu i dokupic do niego koncowke?

Odpowiedz do tematu